Pàgines

diumenge, 4 de novembre del 2012

Nou projecte de l'SCA



La Societat Catalana d’Anellament ha posat en funcionament recentment un estudi ornitològic de gran envergadura basat en la Cotxa fumada, i concretament la subespècie gibraltariensis.

Mitjançant el portal creat especialment per a l’estudi, www.phoenicurus.net, es pretén difondre els resultats de l’estudi ornitològic anomenat “Cul Roig”, (nom local de les Terres de l’Ebre de la Cotxa fumada. Phoenicurus ochruros gibraltariensis),  coordinat per Joan Antó, amb alguns objectius de l’estudi força ambiciosos. 

La base principal de l’estudi, consisteix en la captura dels ocells i la col·locació d’una anella de PMMA per a passeriformes a part de l’anella metàl·lica amb remitent www.rings.cat (anelles emeses per la Societat Catalana d’Anellament). Aquestes anelles de PMMA son alfanumèriques i permeten una lectura a distància amb binocles o telescopi.

Una part d’aquest estudi però, està en mans dels milers d’anelladors i d’observadors d’aus que aportin lectures de les anelles de PMMA alfanumèriques especialment creades per aquest projecte. És per això que des d’aquí es demana la col.laboració activa de totes aquelles persones interessades en aquesta espècie i l’ornitologia en general, tot enviant quanta informació es consideri oportuna, bé sigui amb textos, imatges, etc. Agraïm tota la col.laboració rebuda.