Pàgines

dimecres, 1 d’agost del 2012

Anellament de polls de flamenc al Delta de l'Ebre


El passat diumenge 22 de juliol  membres de l'SCA van assistir a l'anellament de 400 polls de flamenc a la Punta de la Banya, al Parc Natural del Delta de l'Ebre. 

El passat diumenge 22 de juliol  membres de l'SCA van assistir a l'anellament de 400 polls de flamenc a la Punta de la Banya, al Parc Natural del Delta de l'Ebre. 

Com cada any, el Parc Natural té la gentilesa de posar a la disposició de la nostra entitat algunes invitacions per participar activament en aquest espectacular esdeveniment. Després de comunicar-ho als socis, i per rigurós ordre d'inscripció, els representants de l'SCA van poder fruïr d'una jornada espectacular.

El procés d’anellament es va iniciar el diumenge a la matinada, quan voluntaris i responsables dividits en tres grups van encerclar els polls de flamenc cap al corral.

Quan els polls van anar entrant al corral, una persona amagada en un aguait contava els polls assegurar-ne entre 500 i 600 dels aproximadament 1.200 que formaven la guarderia de flamencs. Una altra persona, també oculta, esperava l’ordre de tancar la porta del corral.
 

Un cop tancats els polls, al costat del corral, es van formar grups encarregats de dur a terme les diferents seqüències d'anellatge. Primer, s’anellaven, i després se’n mesurava l’ala, el bec, el tars i el contingut d’aliment al pap. El tercer procés era pesar-los. Finalment, els voluntaris van haver de caminar uns 50 metres i arribar fins a un punt on ja podien alliberar-los. Curiosament, també es van anellar 9 adults que van entrar al corral acompanyant als polls. 

Ara ja només cal esperar que els polls acabin de créixer, emprenguin el vol i comencin a arribar les lectures de les anelles.