Pàgines

dijous, 21 d’abril del 2011

Un remitent català i electrònic



Ja fa tres anys que el remitent català www.rings.cat es va posar en marxa, i el passat 21 de març va arribar per part de la Generalitat de Catalunya l'autorització definitiva d'aquest esquema per a l'anellament científic d'ocells, en consonància amb allò que apuntava la resolució del Síndic de Greuges, al qual l'SCA va presentar una queixa per les limitacions arbitràries que se li havien imposat. Tal com es pot llegir als permisos d'anellament d'enguany, es prohibeix explícitament canviar les anelles als ocells, tret que suposin un risc per al seu benestar.

Alhora, l'SCA és reconeguda com a entitat avaladora, la qual cosa obre nous canals d'accés a les persones que es vulguin formar en aquesta especialitat.

S'obre, doncs, una nova etapa per a l'anellament a Catalunya. L'SCA ha intercanviat fins ara informació amb centrals anelladores d'arreu d'Europa i manté la voluntat de modernitzar la gestió de la informació amb l'ús de tecnologies actuals que responguin als criteris d'immediatesa i facilitat d'accés. Us convidem a sumar esforços per a la consolidació d'aquest esquema electrònic, així com poden continuar utilitzant el remitent postal de Madrid els anelladors que ho desitgin.

Felicitats i moltes gràcies a totes les persones que, en un moment o altre, han col·laborat en aquest projecte.